Как Божидар Йотов се приземи в Средна кула?

12
Не му върви на Русе на кметове и това е!
Не му върви на Русе на кметове и това е! Снимка: Кадър от NOVA

Не му върви на Русе на кметове и това е!

Тази сутрин по Нова ТВ беше излъчен репортаж от русенския квартал Средна кула. С огромна почуда видях, че кметски наместник там е станал… Божидар Йотов.

Бившият кмет на града, станал селски такъв!

Първо се смях, после си дадох сметка, че „калинките“ във властта са неизтребими. Този човек е завършил Рабфак – справка: в близкото комунистическо минало специален факултет за предварително обучение на работници за влизане във висше училище без изпит. С две думи – за „посредствените“ чеда на комунистите, които трябва да се изкачат по стълбицата на успеха, само защото са наследници на някой от „заслужилите“.

Та Божидар Йотов е възпитаник точно на такъв вид учебно заведение. Няма да коментирам нито общата култура, нито мащабите на познанията и научните постижения на завършилите там. Но е ясно, че голяма част от тях получават „летящ старт“. Те са „калинките“ на комунистите. Днес си ги отглеждаме по друг начин. Как така се случи, че Йотов „кацна“ на длъжността кмет на община Русе, също е дълъг за обсъждане въпрос. Но тревожна е тенденцията, че посредствените хора продължават да заемат ключови позиции в обществото и да ни управляват.

Вече 10 години се „наслаждаваме“ не Бойко Борисов и неговата управия. Но въпреки, че Йотов беше издигнат от БСП, после независим кандидат, резултатите са очевидни. За щастие имаше двама – трима силни и умни хора в екипа си, които реализираха една не малка част проектите в мандатите му на управление. И вместо да се отдръпне с достойнство от властта, тази сутрин научаваме, че той кметува в квартал Средна кула.

Ама не може да му се отрече, че е амбициозен! Похвално!

Чудя се какво ли мислят хората, на които кметува? А проблемите на квартала не са само бездомните кучета. Като се започне от лошото състояние на пътната инфраструктура /особено по ул. Басарбовска/, премине се през липсата на канализация /нищо, че сме в 21 век, хората там са на септични ями/ и се свърши с непрекъснатите прекъсвания на електрозахранването при всеки порив на вятъра. Така че, новият – стар кмет ще има какво да прави. Стига да може де….

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари