Детската млечна кухня посрещна първите си малчугани в Средна кула

2
Първите деца, които ще опитат от храната, бяха близнаците на Миглена Костова
Първите деца, които ще опитат от храната, бяха близнаците на Миглена Костова

Първите деца, които ще опитат от храната, бяха близнаците на Миглена Костова

Филиал на Детска млечна кухня - Русе отвори врати днес за децата на възраст от 10 месеца до 3 години. Първите малчугани, които ще опитат от храната, бяха близнаците на Миглена Костова. Те и майка им бяха посрещнати от кмета на Община Русе Пенчо Милков и кметския пълномощник за квартал „Средна кулаБожидар Йотов, предаде Русе Медиа.

Пунктът се намира в сградата на кметството и ще работи от понеделник до петък от 11:30 до 12:00 часа.

Миглена Костова изрази от името на всички майки в квартала благодарността за бързата реакция на местната администрация. По молба на родителите с малки деца е била създадена светкавична организация да се подготви помещение в сградата на кметството, където има и рампа за детски колички, да се оформят административните процедури и детската кухня да заработи. Преди 11 години Миглена е ползвала за първото си дете услугите на филиала на Млечна кухня в Средна кула, но впоследствие той е бил закрит. Разкриването отново на пункт е огромно улеснение за родителите. Сега отново от него ще се ползват хората с малки деца от кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ и село Басарбово.

Кметът Пенчо Милков обясни, че за Община Русе е важно да се грижи за кварталите си и жителите им, като въпреки отдалечеността си от Русе Средна кула си е част от града и там трябва да се ползват от същите удобства. Той сподели, че идеята за възстановяване на пункта на Детската млечна кухня е дошла от кметския пълномощник Божидар Йотов и администрацията веднага я е прегърнала.

Божидар Йотов изрази удовлетворението си, че майките ще могат да ползват тази важна за тях социална услуга. Навремето се е стигнало до закриване на пункта поради въведени изисквания на ЕС към този вид услуги. Той обясни, че в Средна кула има много млади семейства с деца и това ще ги улесни.

Храната ще се приготвя в кухнята майка в Русе и до час след това ще бъде доставяна в пункта в Средна кула.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари