Как BgGPT ще бъде в полза на хората, бизнеса и науката?

0
Изкуственият интелект може да измисли нещо, което не е фактологично вярно и трябва да се внимава, заяви проф. Мартин Вечев
Изкуственият интелект може да измисли нещо, което не е фактологично вярно и трябва да се внимава, заяви проф. Мартин Вечев Видео: NOVA

Изкуственият интелект ще може да се ползва безплатно до края на годината

"Инсайт" разработва BgGPT, първият специализиран български езиков модел, създаден за българските потребители, институции и бизнес.

BgGPT е базирана на генеративен изкуствен интелект. Той генерира и измисля съдържание. Това коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA проф. Мартин Вечев, основател на Института за компютърни науки, ИИ и технологии "Инсайт".

Той уточни, че изкуственият интелект може да измисли нещо, което не е фактологично вярно и трябва да се внимава.

Вечев добави, че се прави всичко възможно данните на потребителите да бъдат защитени. Мартин Вечев обясни, че технологията с времето ще става все по-точна.

По думите му BgGPT ще може да се използва безплатно до края на годината. „За да предоставим тази услуга на гражданите, ние от "Инсайт" заплащаме от дарения, това не са публични средства”, добави Вечев.

Според него следващата версия на модела, която ще пусната след няколко седмици, ще има много повече данни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари