Къдроглав пеликан допълни колекцията от препарирани животни в Екомузея

2

Птицата е разположена в диорамата "Блатна екосистема"

Къдроглав пеликан допълни колекцията от препарирани животни в Екомузея в Русе

В зала "Блатна екосистема" на Екомузей с аквариум вече е поставен препариран млад къдроглав пеликан.

Това съобщиха от Регионален исторически музей - Русе.

Екземплярът е намерен преди месец в безпомощно състояние от рибари по Дунав и предаден в Регионалната инспекция по околната среда и водите. Въпреки усилията на специалистите, птицата не оживява. Тогава от екоинспекцията предават тялото й на музея.

Препараторът на музея Христо Христов обработва пеликана, а с помощта на реставратора на музея Даниел Кънчев се нанасят необходимите цветове по торбата на птицата. Експонатът е позициониран в близост до възрастен пеликан, при което може да се забележат разлики в оперението и в цветовете, отличаващи половозрелия екземпляр от младия. Птицата е разположена в диорамата "Блатна екосистема", на първия етаж на Екомузея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари