Кадри от верижната катастрофата край Велико Търново

1

Три камиона и една кола са били намачкани в сряда сутринта във Велико Търново при зверска катастрофа. Тежкото произшествие като по чудо се е разминало без жертви, трима души са ранени, информира вестник "Труд".

Инцидентът станал около 8 часа в района на Кожа база на северния изход на Велико Търново на главен път Свиленград-Русе. В злополучната сутрин на български тир му се спукала гума, а возилото станало неуправляемо по мокрия от дъжда път. Ремаркето му се откъснало и ударило преминаващ турски камион.

При удара изхвръкнали вратите на ремаркето на чуждестранното возило и се свлекли на земята. В тях се ударил лек автомобил "Форд". За да избегне удара със сипещите се детайли, друг турски тир пък рязко свил в дясно, но излязъл от пътното платно и се преобърнал. Камионът се стоварил върху временна постройка на кожарската фабрика. Сградата се ползвала от работниците за съблекалня.

Само ранния час на инцидента е предотвратил човешки жертви, тъй като хората още не били пристигнали на работа. Само след минути на мястото на произшествието се озовали екипи на пожарната, полицията и на Спешна помощ. От единия турски тир била извадена ранена жена, която е пострадала най-тежко в катастрофата. В болницата са откарани и двама мъже без сериозни травми.

Движението в района беше затруднено. Преобърнатия камион ще бъде изтеглен със специален кран.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари