Кадри от трагедията със загиналото възрастно семейство

1

Възрастни съпрузи загинаха при пожар в апартамент на осмия етаж на улица „Свети княз Борис“ в Стара Загора днес след обяд, сигналът за инцидента бил подаден към 14,40 часа.

Блокът е на 14 етажа, пише 24 часа.

Малко след 16 часа труповете на загиналите в пожара двама възрастни съпрузи бяха изнесени от жилищния блок.

Съседи разказаха, че бившият офицер от Транспортни войски Янчо Янчев, на около 83 години, и съпругата му Славка живеели самотно и затворено дотолкова, че дори не пускали вкъщи инкасаторката, която идвала да отчита разхода им на вода. Макар и да имали средства, те не си плащали редовно тока и даже били изключени. Съседи виждали бабата, която е над 75-годишна, как си светела със свещ на терасата. Преди да се пенсионира, тя работела в Автокомбината, а след това – и като продавачка в магазин.

Преди време починала единствената им дъщеря, а със зет си не били в добри отношения. Били чувани да казват, че би било по-добре, ако запалят жилището си, отколкото да се мъчат, но причината за нещастието тепърва ще се изяснява. Много е вероятно огънят да е тръгнал от печката на дърва, която семейството ползвало. Основната версия на разследващите е, че двамата са се задушили от димните газове при пожара, още повече, че жената била трудноподвижна, получила и психични проблеми след смъртта на дъщеря си. При гасенето на огъня от извиканата пожарна от водата са засегнати съседни апартаменти, но те нямат поражения от огън.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари