Кадри от мълчаливия протест "България е Враца", организиран в Русе

0

Въпреки дъждовното време, мнозина русенци се събраха пред сградата на съдебната палата на площад "Свобода", където бе организиран мълчалив протест за справедливи присъди на убития във Враца Тодор Йорданов, информират ТОП НОВИНИ.

Събитието бе организирано в социалните мрежи.

Присъстващите бяха издигнали и символичен мемориал на Тодор, където поставиха цветя и запалени свещи. Бе поставен и надпис "Не на агресията", както и писмо от брата на Тодор Ивайло. 

Участниците в протеста коментираха, че са се събрали за да изразят гражданската си позиция, за да могат те и децата им да живеят спокойно и без страх в България.

Много от тях заявиха, че не вярват в българските институции, и изразиха съмнение че убийците на Тодор ще получат справедливи присъди.

Имаше и младежи, върнали се от чужбина за да се реализират в родината си, които изразиха съмнение дали все още искат да останат в България. 

Милена Милчева, един от организаторите на русенският протест заяви, че се надява повече българи да надигнат глас в защита на справедливостта, и призова да не бъдат безучастни.

Припомняме, че първоначално двамата братя, които на 12 януари пребиха до смърт момчето в центъра на Враца, бяха привлечени като обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост.

Това обаче предизвика реакция и от Главния прокурор, който разпореди допълнителни проверки.

Така в рамките още на вчерашния ден Десислав Дамянов и Иван Дамянов се сдобиха с обвинение за предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Сходни протести вече се проведоха в София и Враца.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари