Кадри от катастрофата на Беленския баир

0
Ударили са се лек автомобил „Хюндай“, който е пътувал в посока Русе, и румънски камион, който се е преобърнал
Ударили са се лек автомобил „Хюндай“, който е пътувал в посока Русе, и румънски камион, който се е преобърнал Видео: БГНЕС

Семейство с 2-годишно дете пострада при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла.

За щастие детето се е отървало само с охлузвания, докато възрастните са с по-тежки травми, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в ранния следобед на Беленския баир, в условията на силен дъжд и хлъзгав път. Ударили са се лек автомобил „Хюндай“, който е пътувал в посока Русе, и румънски камион, който се е преобърнал. По предварителна информация вината на е на румънския шофьор, който е навлязъл в лентата за насрещно движение, нарушавайки маркировката.

Точно на това място за превозните средства в посока Русе има две ленти заради изкачването по баир, а в обратната посока е лентата е една. Тъй като платното е на коловози, заради дъжда румънецът най-вероятно се е опитал да избегне неравностите, не е овладял камиона, навлязъл е в насрещното платно и се е ударил челно в лекия автомобил.

В колата са пътували мъж на 50 години, жена на 45 години и дете на две години. При удара жената, която по предварителна информация е инвалид, е получила политравма, а мъжът е със счупен таз. Два екипа на „Спешна помощ“ са откарали пострадалите в болницата, засега те са вън от опасност. Причините за инцидента се изясняват, движението в района бе затруднено.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари