Кадри на агонизиращи птици във ферми потресе международната общност

5
В разследването се виждат разлагащи се птици, кълвани от живи птици; други в агония; птици с различни деформации и счупвания, неспособни да се изправят. За някои е трудно да стигнат до поилката
В разследването се виждат разлагащи се птици, кълвани от живи птици; други в агония; птици с различни деформации и счупвания, неспособни да се изправят. За някои е трудно да стигнат до поилката Снимка: КАЖИ

Международен скандал се заформи след публикуването на кадри с жестокост към животни от неправителствена организация във ферми, информира КАЖИ

Ето какво се казва в съобщението на организацията: 

КАЖИ („Кампании и активизъм за животните в индустрията“) е организация с нестопанска цел, основана за защита на животните, най-вече в индустриалното животновъдство. 

ЕОС - ЛД ДИСТРИБЮШЪН трябва да разследва и изтегли продуктите на свой доставчик на пилешко месо поради твърдения за злоупотреба с животни

Международен скандал след публикуването на кадри с жестокост към животни от неправителствена организация във ферми, свързани с производителя на пилешко AIA, който продава продуктите си и в България, трябва да доведе до това решение.

METROEBAGPUGLIAHIT MAXФАНТАСТИКО трябва да проучат възможността за временно спиране на разпространяваните от ЕОС - ЛД ДИСТРИБЮШЪН доставки от италианския гигант AIA, след като се появиха шокиращи снимки на насилие над животни. Снимките на ферма за пилета в Италия, която е свързана с AIA, бяха пуснати от испанската неправителствена организация Equalia.

В разследването се виждат разлагащи се птици, кълвани от живи птици; други в агония; птици с различни деформации и счупвания, неспособни да се изправят. За някои е трудно да стигнат до поилката, което допълнително утежнява страданията им. 

Изображенията разкриват и злоупотреби от страна на персонала, нанасящ ритници. Вижда се също как вратовете им са счупени или главите им стъпкани до смърт. Много супермаркети и дистрибуторски компании, които продават продукти на AIA, изразиха неодобрението си към тези практики.

Птиците, отглеждани при интензивни условия за производство на месо, са предимно от породи, които индустрията нарича „бързорастящи“. Тези птици се угояват с неестествена скорост и са резултат от десетилетия на хибридизация, с цел да се подберат генетични черти, които дават приоритет на промишленото производство в ущърб на хуманното отношение към животните и устойчивостта на хранителната система.

КАЖИ е наясно, че производителят е издал декларация, в която твърди, че е прекъснал отношенията си със засегнатата ферма. 

Трябва да се вземат по-строги решения, за да се избегнат по-нататъшни ситуации на жестокост към животните във веригата за доставки на AIA, както заслужават потребителите. Ние призоваваме AIA да заеме позиция срещу жестокостта към пилетата, като публично подкрепи Европейския ангажимент за птиците.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Никой
    Няма такива изродй ,няма значение ще е животно и то има душа ...дано страшния съд по скоро дойде за да отсъди грешните и правите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари