Къде усетиха земетресението най-силно?

0
Към момента няма данни за пострадали хора или нанесени щети
Към момента няма данни за пострадали хора или нанесени щети Снимка: Thinkstock/Getty Images

"Цяла нощ не спахме. Чу се страшно бучене и земята се разтресе. Хората наизскачаха от домовете си."

Това разказа кметът на пловдивското село Крумово Румяна Самоковарева, предаде 24 часа.

Според някои специалисти епицентърът на снощния трус е бил именно там.

"През 2002 г. земетресението бе със сила 4,3 по Рихтер и имаше разрушения по сградите. Сега е 4,6 но няма материални щети. Тази паника, която обхвана хората в Крумово преди 16 г. не се повтори, но всички си спомнихме за това, което се случи през 2002 г.", каза Самоковарева.

Земетресението от тази нощ бе усетено по високите етажи на сградите в Благоевград, предаде Радио „Фокус“ – Пирин. Към момента няма данни за пострадали хора или нанесени щети.

Като слабо и кратко разлюляване е усетено земетресението край Асеновград по високите етажи на блоковете в Кюстендил. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Кюстендил дежурният в оперативния център в града. Няма подавани сигнали за нанесени разрушения и нанесени материални щети.

Усетихме земетресението, но няма паника сред хората и не са постъпвали сигнали за щети. Това каза Йордан Райчев, кмет на село Избеглии, община Асеновград във връзка с регистрираното тази нощ земетресение в района с магнитуд 4.6 по скалата на Рихтер. 

Жители на Пазарджик са усетили земетресението от 4.6 по Рихтер, което бе регистрирано през изминалата нощ, предаде Радио „Фокус“ – Пазарджик. Трусът е с епицентър край Асеновград и усетен към 1.40 часа като силно разлюляване, което е продължило около 10 секунди. Хората коментират, че земетресението е усетено по всички етажи на жилищните сгради. Имало е и леко люлеене на предмети. Трусът не е предизвикал паника, не са регистрирани и материални щети.

В Садово земетресението е усетено силно, но няма данни за нанесени щети. Това каза кметът на Садово Димитър Здравков. "Хората изкараха безсънна нощ", каза още Здравков. По думите му районът е земетръсен и хората са свикнали с мисълта за това.

Обстановката в Асеновград след земетресението е спокойна, няма постъпили сигнали за пострадали или материални щети. Това каза  Димитър Анастасов – гл. експерт в Община Асеновград. „Лично съм разговарял с дежурния в РС „ПБЗН“, с дежурния на Районно управление и дежурния на община Асеновград. Няма постъпили до този момент никакви сигнали за вреди, щети и т.н. До този момент никой не е поискал помощ от тези три инстанции за съдействие, за пострадали, материални вреди или щети“, заяви Анастасов. По думите му обстановката е спокойна.

„Истина е, че трусът беше много кратък, но много неприятен. Няма паника в момента, ако е имало, то тя вече е поотшумяла. Хората са спокойни. Ежедневието е нормално“, каза още Димитър Анастасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари