Как да сменим доставчика си на ток

0
Потребителите ще могат да получат информация как ще протече преминаването към свободен пазар на електроенергията
Потребителите ще могат да получат информация как ще протече преминаването към свободен пазар на електроенергията

Информационна кампания за предстоящата догодина пълна либерализация на електроенергийния пазар в страната започва в сряда в сградите на областните администрации и ще продължи в делничните дни до сряда включително, съобщиха от Министерството на енергетиката.

То организира срещите с гражданите съвместно с Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), "Българския енергиен холдинг", Българската независима енергийна борса, Електроенергийния системен оператор и електроразпределителните дружества, информира mediapool.bg.

Потребителите ще могат да получат информация как ще протече преминаването към свободен пазар на електроенергията и как могат да сменят доставчика си.

Два екипа, водени от заместник-министрите Николай Николов и Жечо Станков, ще дадат разяснения за предстоящите промени на електроенергийния пазар.

В сряда – 18 ноември, ще са първите срещи в областните центрове в Стара Загора – в 10 часа, във Враца – в 10.30 часа, в Монтана – в 14 часа и в Хасково – в 16.30 часа.

На следващия ден екипите ще отговарят на въпросите на гражданите във Видин – в 10 часа, в Кърджали – в 11 часа, в Смолян – в 16 часа, и в Плевен – от 17 часа.

В Ловеч в 9 часа на 20 ноември в зала 109 на Дом "Преслав“ ще започнат срещи за петък. Ще продължат в Габрово – в 11 часа, в Пловдив – от 14.30 часа, и във Велико Търново дискусията започва в 15.30 часа.

Идният понеделник – 23 септември, срещите ще са в Търговище – от 9 часа, в Бургас – в 10 часа, в Разград – в 13.30 часа. По същото време започват разясненията в Сливен, а от 16.30 – в Шумен и в Ямбол.

На 24 ноември са планирани срещи в Добрич – от 10 часа, в Перник 0 от 14.30 часа, и в Силистра – от 15 часа.

Последният ден от инфокампанията ще е във Варна – от 10 часа на 25 ноември, в Благоевград – от 10.30 часа, в Кюстендил- от 15 часа, и в Русе – 15.30 часа.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари