Къде е най-евтино горивото: В България, Франция или Великобритания?

1
Вижте какво показа експеримент по темата
Вижте какво показа експеримент по темата Видео: NOVA

Поскъпването на горивата вече е факт, а все повече фирми обявяват фалит заради растящите цени.

Експеримент показва къде е най-евтино горивото - в България, Франция или Великобритания, предава NOVA.

България

За да стигнем от Пловдив до София ще са ни необходими 30 литра гориво. Цената на дизела е 2,58 лева, като сметката показва, че трябва да платим 77 лева и 14 стотинки, за да заредим автомобила си. Цените на бензиностанциите варират, като разликата е между 5 и 10 стотинки за литър.

Франция

За шест седмици Франция бележи рекорд по повишение цената на горивата. Бензинът е поскъпнал с 1% за последната седмица и е на цена от 1,72 евро за литър. На места може да достигне и до цена от 2 евро за литър.

Великобритания

През последните 10 години във Великобритания горивата са се увеличили с 30%. Това обаче не притеснява токова гражданите, колкото галопиращите цени на тока и газа. Очаква се сметките на потребителоите да скочат с 54% от април. Средната работна заплата пък позволява да се купи 1482 литра гориво, което е много по-малко в сравнение с други европейски страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари