Кабинетът: Очевидно ще трябва да се обърнем към „Газпром“

0
Енергийният министър заяви, че преговорите ще са сложни
Енергийният министър заяви, че преговорите ще са сложни Снимка: БГНЕС

Енергийният министър заяви, че преговорите ще са сложни

Очевидно ще трябва да се обърнем към „Газпром“, заяви енергийният министър Росен Христов след заседание на Кризисния щаб в отговор на въпрос за това къде се разтоварват танкерите с втечнен газ.

Енергийният министър се позова и на обявените 250 лева и заяви, че поради липса на слотове е приет само един танкер и след като бизнесът не може да понесе по-висока цена, това на практика прави вече неизбежно да не се преговарям с "Газпром експорт" за възобновяване на доставките на газ по текущия договор.

"Не си правете илюзията, че единственото, което трябва да направим е да пратим мейл и доставките да тръгнат на супер ниска цена", каза той.

Христов добави, че предишното правителство е направило почти невъзможни преговорите с руската компания и е напрегнало отношенията с Русия до краен предел.

"Изгонихме всички дипломати, прекратихме всякаква комуникация, така че ситуацията изобщо не е розова. Ние очевидно ще трябва да се обърнем към тях, нито очакваме лесни, нито бързи преговори, нито кой-знае какъв резултат при все опита ни и при всички експерти", допълни Христов.

"Отсега мога да ви кажа, че ще бъдат много тежки и много труди зароди всичко направено до момента".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    камен
    ШОК: скандалните кирил 5коф и асен фасилеф избълваха нов мощен залп по Русия! Трябвало е било да се махне името на Русия от учебниците, че е освободителка! Още оттогава сме били евроатлантически ориентирани и сащ дружно са се подготвяли да ни освободят! Това са абсурдни мисли на тези американски шпиони!
  • 0
    8
    Криска
    Четете и вземете гражданска позиция: https://glasove.com/na-fokus/orban-v-sasht-zapadat-e-vav-voyna-sas-samiya-sebe-si-nay-uzhasnite-neshta-sa-delo-na-hora-koito-mrazyat-hristiyanstvoto Браво за позицията на Виктор Орбан! Браво на силна Унгария! Браво на унгарците, че държат бракът да е само между мъж и жена! Браво, че държат на християнството! Браво на унгарците, че не признават ЛГБТ извращенията! Ето защо българите планираме изгонване на сащническите войски от българските бази, изгонване на сащническия посланик, прекратяване на дипломацията с урода сащ, изгонване от България на всички сащнически нпо-та на цру на урода сащ! Искаме обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на урода сащ, че е агресор! Искаме разполагане на руски военни сили, руска военна техника на цялата територия на България, за да се браним от сащническата агресия в региона! Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 2
    7
    SaKl
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 0
    6
    до 3
    Идиот! Децата ти ще изплащат заемите на Кирчо, както и Фъ-16, които ни натресоха американците. Газта се предплаща. Ако не предплатиш - няма газ. Поне това не го ли знаеш, бе трол?
  • 8
    5
    Песимист
    Ако Баце и Киро лъжеха,то този ги тръшна в земята...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари