Кабинетът „Денков-Габриел” закри Съвета по превенция на ХИВ и туберкулоза

1
Причината за закриването на Националния съвет е финансова
Причината за закриването на Националния съвет е финансова

Причината за закриването на Националния съвет е финансова

Кабинетът „Денков-Габриел” реши да закрие Националния съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции, стана ясно от днешните решения на Министерския съвет.

Съветът трябва да отговаря на изискванията за кандидатстване пред Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за получаване на безвъзмездна помощ по силата на ратифицираните споразумения, което е и основна причина за създаването му. Чрез безвъзмездната помощ се е гарантирала превенцията на социално-значимите заболявания сред най-уязвимите групи от населението. В състава на координиращия съвет се включва максимално широк кръг от държавни институции; представители на международни организации; представители на неправителствен сектор; хора, живеещи с ХИВ/СПИН.

От 30 юни 2019 г. се прекратява финансирането от Фонда за дейности по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции и осигуряването на това финансиране се поема от Министерството на здравеопазването. Поради тази причина отпада необходимостта от продължаване на дейността на Националния съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Радка – пиратка
    А кой внесе в дамската си чантичка вируса на ХИВ в България? И защо не е в затвора за разпространение и използване на биологично оръжие? ................................................................................ https://www.168chasa.bg/article/13312072
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари