Иззеха пистолет от шофьор, отказал тест за наркотици

0
Бургазлията може да отнесе глоба от 2000 лева
Бургазлията може да отнесе глоба от 2000 лева Снимка: МВР

Бургазлията може да отнесе глоба от 2000 лева

Бургаски полицаи са съставили акт за административно нарушение на въоръжен водач на лек автомобил, който не е предоставил документ за оръжието и е отказал тест за наркотици. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Проверката е извършена късно снощи на бургаската улица „Цар Асен“ от служители от Първо РУ на МВР в града. 38-годишният мъж се придвижвал със скъп лек автомобил с бургаска регистрация и бил спрян за рутинна проверка.

В хода на проверката в краката му е забелязан пистолет, за който бургазлията заявил, че е газов и е законно регистриран, но не представил удостоверение за това. Пистолетът и патроните са иззети от полицейските служители.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като устройството е отчело отрицателен резултат. Мъжът е отказал тестване за употреба на наркотични или упойващи вещества.

Връчен му е талон за медицинско изследване и му е съставен акт за установяване на административно нарушение за отказ да бъде тестван за наркотици, уточниха от полицията.

От там припомниха, че при такъв случай законодателят е предвидил наказание лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от две години и глоба от 2000 лева. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари