Иззеха контрабандни цигари, укрити в седалки за дивани на Летище София

0

200-та стека цигари са били в полет за Лондон

Служители, отговорни за сигурността на летище София осуетиха нелегален износ на 200 стека цигари, скрити в три седалки за дивани при опита им да бъдат транспортирани като чекиран багаж на полет за Лондон снощи, съобщиха от летището.

На 17 февруари при преминаване през рентгеновото оборудване за проверка на извънгабаритен багаж, служителите от дирекция „Сигурност“ забелязват съмнително изображение.

Веднага е уведомен екипът на Агенция „Митници“ на аерогарата, като митничарите намират 200 стека от известна марка цигари в старателно опаковани седалки за дивани.

Според служителите на сигурността на летище София, които периодично получават специализирани обучения, подобни опити за контрабанда са редки, поради почти сигурното им разкриване.

По-често се регистрират случаи на забранени предмети, които пътниците се опитват да качат на борда на самолета. Изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро лично е поздравил служителите, предотвратили контрабандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари