Изведоха с полиция от избирателна секция кандидат-кмет на Плевен

0
Георг Спартански не е допускал избирателите до помещението
Георг Спартански не е допускал избирателите до помещението Снимка: Facebook

Изведоха с полиция от избирателна секция кандидат за кмет на Плевен. Изборният ден е започнал с час и половина по-късно заради него.

Сигналите до ОИК срещу него и негови представители са два и за една и съща секция. Първият сигнал е подаден в 07:12 часа от Председателя на СИК - Димитър Иванов за това, че издигнатият от Инициативен комитет Георг Спартански за независим кандидат за кмет на община Плевен е влязъл в секцията и е препятствал откриването на работата на комисията още в началото на изборния ден. Претендирал е, че има нередности в документацията и не е допускал избирателите до помещението. С тези действия секционната комисия е успяла, след намесата на екип на Общинската избирателна комисия и полицейски служител, изборния ден да бъде открит едва в 08:30 часа.

Вторият сигнал е получен от член на същата СИК № 152400133 - Магдалена Войкова в 09.29 часа за това, че отново четирима представители на издигнатия от Инициативен комитет Георг Леонидов Спартански за независим кандидат за кмет на Община Плевен със свои действия са пречели на провеждането на изборите.

Държали са се арогантно с комисията, дърпали са избирателния списък и кочана с хартиените бюлетини. Отказвали са да напуснат секцията след многократни покани от страна на членовете на комисията и не са давали възможност на избирателите да упражнят правото си на гласуване по това време на деня.

След като са разбрали, че екип от Общинската избирателна комисия отиват на проверка са напуснали секцията и работата на СИК е продължила.

След двата инцидента и съвещание, ОИК реши:

"Да се уведоми Районна прокуратура-Плевен за резултата на извършените две проверки по сигнали на Председателя и членове на СИК № 152400133, находяща се в град Плевен, "Пиер Кюри" № 2 в МБАЛ "Сърце и мозък" за разпореждане на незабавна проверка на изнесените факти и обстоятелства и в случай, че се установи осъществяване на състава на чл. 167 и следващите от НК, да бъде образувано наказателно производство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари