Извънземни се опитват да влязат в контакт с нашата цивилизация

0
Извънземни се опитват да влязат в контакт с нашата цивилизация

Астрономи приписват нова серия от мистериозни сигнали, познати като светкавични радиоизбухвания, на извънземни, които се опитват да влязат в контакт с нашата цивилизация, гръмна в. "Дейли мейл".

Гигантският радиотелескоп на обсерваторията "Аресибо" в Пуерто Рико е осъществил поредното прихващане на подобни сигнали през април т.г. "Това невероятно откритие е свидетелство за непознат и необичаен астрономически феномен. Другата вероятност е, че се касае за широка извънземна комуникационна мрежа и че вселената гъмжи от интелигентни форми на живот" , заяви Найджъл Уотсън, автор на сборник за НЛО, пише в. Телеграф".

Най-силното досега радиоизбухване е засечено или по-скоро "чуто" от радиотелескопите през 2007 г. Сигналът е регистриран за едва 5 милисекунди и е наречен Лоримър на името на откривателя си Дънкан Лоримър. Той е бил силно разсеян и учените са категорични, че е дошъл от милиарди светлинни години разстояние.

Те смятат, че подобни явления вероятно се наблюдават по 10 000 пъти дневно, макар следващия път те да са засечени чак през 2012 г. в Австралия от радиотелескопа "Паркс"

Светкавичните радиоизбухвания са радиовълни, които се появяват временно и случайно, което ги прави не само трудни за локализиране, но и трудни за изследване. Мистерията се дължи на факта, че не е известно както може да е предизвикало толкова кратки и мощни избухвания. Подозренията са, че те може да са от какво ли не - като се започне с горящи звезди, сблъсъци между неутронни звезди или черни дупки и се стигне до нарочно изпратени съобщения от извънземен разум.

Макар мнозинството предположения да са, че става въпрос за естествен космически феномен, немалко учени, сред които астрономът Франк Дрейк от университета Корнел, залагат на изкуствения произход.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари