Извънредното заседание на Министерския съвет

1
Държавата ще използва канал на БНТ за дистанционно обучение на учениците
Държавата ще използва канал на БНТ за дистанционно обучение на учениците

Държавата ще използва канал на БНТ за дистанционно обучение на учениците

Заповедта на Министерството на здравеопазването за затваряне на заведения и търговски обекти на територията на цялата страна до 29 март ще търпи промени според ситуацията. Това обяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на Министерския съвет в петък.

Ако Националния оперативен щаб сметне за удачно, няма да се спира кетърингът от заведенията за хранене, въпреки че те ще останат затворени за клиенти на място. Възможно е да се разреши работата и на салоните за красота, ако в тях не се получава струпване на хора.

Според премиера отворени трябва да останат и банките, застрахователните агенции, бензиностанции. Работата на транспортния бранш също няма да спира.

„Селското ни стопанство е силно, имаме запаси. Нищо не налага да се купуват по 40-50 бутилки олио”, увери Борисов.

„Вълчев е подготвил цяла програма за дистанционно обучение на децата. За целта ще използваме един от каналите на БНТ – или БНТ 2, или БНТ4. Това ще случи от вторник”, информира още премиерът.

Той отново призова за стриктно спазване на мерките за безопасност. „Можем да се справим с кризата, ако всеки един от нас разбере, че колкото по-малко контактуваме, толкова по-добре”, категоричен бе Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари