Борисов събира кабинета на прощално заседание

0
Като за последно правителството ще се разпореди с имоти, сред които и плажове
Като за последно правителството ще се разпореди с имоти, сред които и плажове

Като за последно правителството ще се разпореди с имоти, сред които и плажове

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще се съберат днес на последното си правителствено заседание преди свикването на новоизбраното 45-о Народно събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Като първа точка от дневния си ред кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г. Делото е образувано по искане на президента Румен Радев във връзка с отговор на въпроса: „Допустимо ли е да се изменя, допълва или отменя закон, приет от Народното събрание, преди да е обнародван или когато е върнат за ново обсъждане в срока по чл. 88, ал. 3 от Конституцията на Република България?“.

Очаква се правителството да одобри Стратегия за дейността на Българската банка за развитие до 2023 година.

Министърът на финансите е внесъл проект на разпореждане за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала.

С няколко решения по различни точни от дневния ред кабинетът ще се разпореди с имоти като за последно. Ще бъдат открити и процедури за възлагане на концесия на няколко плажа по родното Черноморие, сред които плажът при река Велека и Къмпинг юг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук