Извънредно заседание на ОбС – Русе заради „буферния паркинг“ край Дунав мост

2
Извънредно заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе този четвъртък
Извънредно заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе този четвъртък

Извънредно заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе този четвъртък, 21 юли, от 9:00 часа в зала „Свети Георги“ в сградата на Община Русе.

Основна причина за извънредното заседание е необходимостта от откриването на процедура за учредяване възмездно право на строеж за изграждане на „буферен паркинг“ върху имот – частна общинска собственост.

Намерението на Община Русе е да бъде изграден буферен паркинг, който да осигурява изчакването на тежкотоварни автомобили, автобуси и други ППС, преди преминаването им на границата с Румъния през „Дунав мост 1“. По този начин се предвижда освобождаване на пътните платна по трасето на главен път I-2 (Е70) от колони, изчакващи автомобили, които създават затруднения и многобройни рискове за безопасността на движението в гр. Русе.

Темата ще бъде дискутирана и на съвместно заседание на постоянните комисии по Териториално устройство и строителство и Законност, обществен ред и сигурност. Заседанието ще се проведе от 16:00 часа в Заседателната зала на Община Русе утре, сряда, 20 юли, и ще се излъчва в официалния YouTube канал на Общински съвет – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    аз
    вместо да го умуват, да се разходят до капитан андреево и да гледат. там проблема е решен, 0 тира на пътното платно!
  • 10
    1
    ЗАСЕДАТЕЛ
    Преди 25 години да бяха почнали да заседават сега щеше да има десет паркинга построени и още толкова до Бяла.Някой обаче трябва да им обясни за стратегическото място на Русе,състоянието на съоръжението "Дунав Мост" и.т.н. и т.н. Сиреч някой е трябвало да помисли и да предвиди втора подобна ситуация аналогична с югоембаргото като се има в предвид сложната балканска,европейска и международна политическа и геостратегическа обстановка за овладяване на райони,пазари,територий и ресурси от държави с такива мощни икономически и военни възможности и тяхното политическо и икономическо влияние.Ама нали не виждат по далеко от носа си и паницата си загледани в раздържавяване,пред привитизационни и след привитизационни процеси.Демек мисълта е насочена към джобето,гърлето и дупето....... Сега берем гълъбушината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари