Извънредно заседание на Народното събрание

0
Вотът ще бъде преброен ръчно или поименно, но поради ваканцията на депутатите кворумът е под въпрос
Вотът ще бъде преброен ръчно или поименно, но поради ваканцията на депутатите кворумът е под въпрос Снимка: БГНЕС

Депутатите се събират на извънредно заседание по искане на БСП. Социалистите настояват да изслушат премиера Бойко Борисов и да бъде внесена актуализация на бюджета

Социалистите определят какъв да е извънредният работен ден на депутатите, съобщава News.bg. Той ще се състои от две точки:

1. Парламентът да задължи кабинета в седем дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса. Според - Корнелия Нинова - лидера на БСП, цитиран от БНР, - взимането на мерките в страната ни доста закъснява.

"Задава се икономическа и социална криза", обяви Корнелия Нинова. "Смятам, че много закъсняваме с мерките, които ще омекотят удара върху икономиката и домакинствата. Редица европейски държави отдавна въведоха реални мерки, които омекотяват кризата. Българското правителство не прави нищо такова", посочи социалистката.

2. Като точка втора от дневния ред опозицията иска да изслуша министър-председателя Бойко Борисов, както и вътрешния министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи граждани по време на Националната конференция на ГЕРБ.

"На официално мероприятие на управляващата партия, която държи всички лостове на властта - МВР, служби, се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. При това има очевидни данни - снимки, записи на журналисти, че биячите са свързани с представители на партия ГЕРБ", обърна внимание Корнелия Нинова.

Към момента в залата на площад "Народно събрание" пултовете за гласуване са демонтирани. Вотът ще бъде преброен ръчно или поименно, но поради ваканцията на депутатите кворумът е под въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари