Извънредно положение заради чумата

0
Препоръчват на Десислава Танева да вземе решение за извънредна ситуация в държавата
Препоръчват на Десислава Танева да вземе решение за извънредна ситуация в държавата

Препоръчват ни извънредно положение заради чумата.

Изключително важно е вземането на решение за извънредна ситуация в държавата, което гарантира съдействието на всички служби в прилагането на мерките срещу африканската чума по свинете. Това е посъветвал чешкият земеделски министър Мирослав Томан земеделския ни министър Десислава Танева на среща по проблема с чумата, стана известно от съобщение на МЗХГ, пише вестник Дума.

Танева пък похвалила чехите за справянето им с африканската чума по свенете. Тя заявила, че болестта може да се контролира и изкорени само когато се прилагат и спазват всички предприети мерки и Чехия е пример за това. Сред марките, с който Чехия обаче се е справила с чумата, е като в страната са избити всички прасета, при отглеждането на които не е имало мерки за биосигурност.

"Чехия се справи успешно със заболяването, след като приложи редица мерки, сред които идентифициране на всички ферми в зоните (включително на тези с едно прасе) и евтаназиране на прасетата в личните стопанства, които нямат мерки за биосигурност - тип "заден двор", е заявил министър Томан.

В страната са наложили забрана на придвижването на животни и на движението на гражданите в горите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари