Извънредно положение в Словакия

3
Причината е масовият наплив на бежанци от Украйна
Причината е масовият наплив на бежанци от Украйна

Правителството на Словакия въведе от 12 ч. местно време извънредно положение в страната заради масовия наплив на бежанци от Украйна, съобщи агенция ТАСР, позовавайки се на постановление на кабинета, пише БТА.

"Целта на въвеждането на извънредно положение е създаването на условия за приемане на задължителни мерки за предотвратяване и намаляване на (негативните) последици от извънредните събития във връзка с масовия наплив на чужденци на територията на Словакия", се посочва в постановлението на правителството.

Словакия ще изпрати артилерийски боеприпаси и гориво на стойност 11 млн. евро (12,39 млн. долара) на Украйна, каза днес министърът на отбраната Ярослав Над, цитиран от Ройтерс.

Министърът каза, че пратката включва 12 000 броя 120-милиметрови снаряди, 10 млн. литра дизелово гориво и 2,4 милиона литра авиационно гориво.

Чехия изпраща картечници, автомати, снайперски пушки и боеприпаси на Украйна, съобщи днес министърката на отбраната Яна Чернохова, цитирана от ДПА.

Пратките са на стойност близо 7,5 млн. евро. (8,5 млн. долара). Вътрешното министерство поема отговорността за транспортирането им до Украйна.

"Ще продължим да помагаме", написа в "Туитър" Чернохова. Миналия месец Прага изпрати 4000 артилерийски снаряда на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    AmiSega
    Сега вече я втаса Европа !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари