Извънредна среща Борисов - Цветанов - Вучков решава оставката днес

0
Самата оставка до този момент не е внесена в деловодството на народното събрание
Самата оставка до този момент не е внесена в деловодството на народното събрание Снимка: 24 часа

Извънредна среща тази сутрин между премиера Бойко Борисов, шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и вътрешния министър Веселин Вучков решава дали вчерашната оставка е била ритуална или реална. Не е ясно в колко часа важната тройка се събира, но срещата е била поискана спешно снощи, твърдят от ПГ на ГЕРБ.

Самата оставка до този момент не е внесена в деловодството на народното събрание. Цветан Цветанов вчера и пред журналисти, и пред своите категорично е твърдял, че единият от двамата ще направи крачка назад без да уточнява дали това ще е премиерът или министърът. 

Бившият вътрешен министър Цветанов вчера похвали Вучков. Той обяви, че “ще се постараем да не се стига до тази оставка”. Трябва да направим всичко възможно - да видим мотивите и ако те са от емоционално естество, нека бъдем по-разумни, коментира Цветанов. Имало дори възможност, вече приета от премиера, оставката да бъде оттеглена. “Оставката се гледа в Народното събрание, ако тя не стигне до парламента, не говорим за такава”, каза той.

Според членове на кабинета Бойко Борисов е бил силно обиден лично от демонстративната постъпка на Вучков. Той е имал време от петък вечер, когато юристите на министерския съвет са прочели предложенията му и са предупредили за законов проблем да бъде отстранен главният секретар на МВР до сряда, когато е заседанието на правителството, но не е поискал среща от Борисов, за да обясни своите намерения да подаде оставка. Бойко Борисов ще смени, когато той реши шефовете на ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР, а не когато е принуждаван за това от свои хора, казват министри.

В кулоарите на парламента днес Радан Кънев заяви, че снощи е имал среща с Борисов, оставката на Вучков изобщо не е под въпрос и  новият министър на вътрешните работи ще бъде гласуван след седмица. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари