Извадиха бракониерски кърмаци от река Дунав

12
Кърмаците са заложени за улов на есетрови риби
Кърмаците са заложени за улов на есетрови риби

Кърмаците са заложени за улов на есетрови риби

Служители на ИАРА - Русе са извършили проверка по вода в река Дунав. В района на град Свищов, при р. км 556, са открити 6 броя лави кърмаци с приблизителен общ брой 360 куки. Заложени са за улов на есетрови риби. Бракониерските пособия са иззети.

Язовир „Жребчево“ е бил обект на нощна проверка от сливенски инспектори. От там са извадени 7 бракониерски мрежи с обща дължина 500 метра. Уловената около 40 кг риба (каракуда и платика) е освободена.

Акция по сигнал е извършена от надзорници на ИАРА - Велико Търново на язовир „Ал. Стамболийски“. От водата са извадени 150 метра бракониерски мрежи.

Множество кошове за раци са открити и извадени от язовир „Дяково“ след подаден сигнал. Уловените в тях 15 кг раци и 4 кг риба са освободени.

От ИАРА напомнят да се подават сигнали на тел. 112 за всякакви забелязани бракониерски посегателства по водоемите в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари