Извадиха бойна глава на артилерийски снаряд от Дунав

0
Случката се разиграла днес сутринта, когато дежурният работник на линията забелязал нещо необичайно да се движи с пясъка, който вади от Дунав
Случката се разиграла днес сутринта, когато дежурният работник на линията забелязал нещо необичайно да се движи с пясъка, който вади от Дунав Снимка: Снимката е илюстративна

Бойна глава на артилерийски снаряд и четири пачки бойни патрони от Втората световна война извадиха от поточната линия на Дунавския драгажен флот.

Случката се разиграла днес сутринта, когато дежурният работник на линията забелязал нещо необичайно да се движи с пясъка, който вади от Дунав, предаде "Бряг". Веднага подал сигнал до ръководството на дружеството, чийто шеф  на охраната разпоредил боеприпасите да се извадят и да се занесат на безопасно за хората място.

Веднага била извикана и полиция. В ранния следобед патроните и бойната глава все още стояха на една пясъчна дюна, под охраната на полицейски екип в очакване на сапьори от Варна или Велико Търново, които да ги обезвредят. Работещи в предприятието разказаха, че от реката често се вадят бойни снаряди, тъй като се предполага, че край Русе е минавал летателен коридор, а  самолети са изхвърляли в реката бойно снаряжение.

Източник: Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари