Извадиха 800 килограмова белуга от река Сена

0
„Въпреки безпрецедентната операция за спасяване, с тъга съобщаваме за смъртта й", се казва в публикация на властите в Туитър.
„Въпреки безпрецедентната операция за спасяване, с тъга съобщаваме за смъртта й", се казва в публикация на властите в Туитър.

Акцията по спасяването на едрия морски бозайник приключи, но той почина по време на транспортирането

Белугата, която беше извадена от водите на река Сена при сложна спасителна операция по-рано днес, почина по време на транспортирането ѝ за прегледи и евентуалното пускане в морето, предаде Франс прес, като цитира представители на префектурата Калвадос, Нормандия, предаде БТА.

Акцията по спасяването на почти 800-килограмовия морски бозайник приключи рано тази сутрин, след като животното една седмица плуваше в реката в Северна Франция. Белугата беше извадена със специална мрежа и кран от водата.

Въпреки безпрецедентната операция за спасяване, с тъга съобщаваме за смъртта й", се казва в публикация на властите в Туитър. В нея се уточнява, че се е наложило бозайникът, за който беше установено, че е от мъжки пол, да бъде евтаназиран, тъй като състоянието му се е влошило по време на транспортирането.

Ветеринари са установили голяма слабост и недостатъчна дихателна дейност. Това е довело до решение за евтаназиране на белугата, се казва още в съобщението.

Морският бозайник бе загубил доста от теглото си и има няколко рани по тялото, стана ясно след изваждането му. Предвиждаше се да бъде подложен на прегледи, след което да се вземе решение дали да бъде пуснат в морето.

Смъртта на белугата беше потвърдена и от организацията за опазване на морските животни "Сий шепърд Франс", която активно участваше в дейностите по спасяването .

Заблуденият в Сена морски бозайник бе забелязан за първи път на 2 август. Белугата беше заснета в светлозелените води на реката между Париж и Руан в Нормандия, десетки километри навътре в сушата от морето. Още тогава от "Сий шепърд Франс" обявиха, че животното е в голяма опасност, ако бързо не бъдат предприети действия за връщането му в морето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До 1
    Ако можеше така принудително да дават и хапчетата на нуждаещите се,нямаше да пишеш тези глупости...
  • -1
    1
    Няма „Не искам!“
    Така ни лекуват и ковид! Първо ни ограничават притока на кислород със задължителното носене на маски. Второ: принуждават ни (зеленият сертификат е чудесно средство за принуда!) да се набодем с по няколко дози от някакви умъртвяващи, експериментални мъзгочи, наричайки ги *ваксини*, та дано умрем. Е, който не умре от *ваксините*, а само се разболее от китайската кашлица, бива въдворен в болница, където по протокол му се дава изгарящ белите дробове чист кислород, и оттам изходът е само с краката напред, в затворен ковчег. Също като с белугата – и тя не е искала да я *спасяват*, но ... отърване от такива хуманни *спасители* няма! Важното е бизнесът да върви и да носи печалби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари