Източиха 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен

0
Разследващите успели да хванат както измамниците, така и голяма част от парите
Разследващите успели да хванат както измамниците, така и голяма част от парите Видео: NOVA

Измамниците са заловени

Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен. Липсата била установена преди дни, а разследващите успели да хванат както измамниците, така и голяма част от парите, информира NOVA.

Чрез IP адрес от Германия крадците проникнали в компютрите на пловдивско търговско дружество. Вътре открили запаметени паролите за онлайн банкиране и пренасочили част от парите на дружеството по други банкови сметки.

Задържани са трима мъже. За организатор е сочен мъж от Варна. Другите двама са от Шумен и Обзор. Те са освободени под парични гаранции от 5000 лв. и със забрана да напускат страната.

На 26 октомври в отдел “Икономическа полиция“ беше депозирансигнал от управител на търговско дружество в Пловдив, че без негово знание и съгласие от банковата сметка на дружеството са извършени парични преводи - четири броя. Единият бил към Германия, два към физическо и юридическо лице в Шумен и един превод към неговата лична сметка от фирмената банкова сметка към неговата сметка”, заяви комисар Славчо Алексиев, началник на „Икономическа полиция“- Пловдив.

В хода на разследването става ясно, че е проникнато в компютърната система. При извършени претърсвания са намерени част от парите”, обясни Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари