Изтича срокът за заявленията за еднократна помощ за първокласници и осмокласници

1
Учениците в частните училища са изключени от тази група
Учениците в частните училища са изключени от тази група Снимка: Dunavmost

Учениците в частните училища са изключени от тази група

Семействата, в които има деца записани за първи път в 1-ви или 8-ми клас в държавно или общинско училище, имат право на  еднократна помощ от 300 лв.; за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2022/2023 г. Учениците в частните училища са изключени от тази група, предава БНР.

Заявленията могат да се подават на място в дирекциите "Социално подпомагане" по настоящ адрес, на електронните адреси на ДСП в областта или чрез Български пощи. Срокът е до 15 октомври.

Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството и се изплаща на два пъти. Вече отпуснати средства подлежат на връщане, когато ученикът не продължи образованието си през втория учебен срок или ако в рамките на един месец е отсъствал повече от 5 учебни часа без уважителни причини.

Средствата се отпускат независимо от доходите, като задължително е децата да живеят постоянно в страната и да не са настанени за отглеждане извън семейството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари