Израел започна сухопътна операция в Газа

2
Днес започна да се възстановява интернет връзката в ивицата
Днес започна да се възстановява интернет връзката в ивицата Снимка: EPA

Днес започна да се възстановява интернет връзката в ивицата

Израел започна сухопътна операция в Ивицата Газа. В телевизионно обръщение снощи премиерът Бенямин Нетаняху обяви начало на втората фаза от войната срещу Хамас и съобщи, че израелски военни се намират "навсякъде в ивицата Газа".

Над Газа бяха пуснати листовки, с които местните са предупреждавани, че районът вече е бойно поле, предава БНТ. Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди вчера, че войната в ивицата Газа ще бъде "дълга и трудна" и че нейните цели са да бъде унищожена ислямистката групировка "Хамас" и да се освободят държаните от нея заложници.

В Ивицата Газа днес започна да се възстановява интернет връзката, след като в петък по време на масираните бомбардировки бяха прекъснати комуникациите. Военното крило на Хамас - Бригадите Ал Касам, обяви, че са напълно готови за конфронтация с израелската армия.

Управляваното от Хамас здравно министерство в Газа съобщи, че броят на загиналите палестинци вече е над 8 хиляди души.

Катар педупреди, че сухопътните действия на израелската армия затрудняват преговорите за освобождаване на заложниците. За първи път след атаката на 7 октомври премиерът Бенямин Нетаняху отговаря на журналистически въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    mischi
    Не започнаха ли хамасците първи? Не пречиха ли на евакуацията на мирното население, за да забавят офанзивата на Израел? Не използуват ли бониците в Газа за манипулации на медиите? В Израел живеят и работят милиони палестинци, и са доволни. А сега мои познати от северната част са били принудени да напуснат къщата си и живеят четирима души в една хотелска стая, защото Хамас тероризират собствените си сънародници за целите ци. Те не искат самостоятелна Палестина, те искат Палестина за Хамас, затова започнаха обстрел, точно преди да се подпише мирното споразумение, уреждащо положението на Палестина. като не знаете, не пишете глупости по форумите.
  • 2
    4
    Free Palestine!
    Успех на палестинците в неравната борна с ционистката измет!
  • 0
    3
    Иван
    Всичко е долно лицемерие,интереси и игри..евреите ще ги избият,ще променят ландшафта на Газа,те са зли и отмъстителни..арабите са тъпи и гола вода,мрьсни мизерни терористи
  • 10
    2
    абе,
    Що не рипате за санкции, що не рипате, че там се извършва геноцид?!?Цивилните жертви там за 20 дни наближиха тези в Украйна за близо 2 години! Мамка ви и двуличници!
  • 7
    1
    Шалом
    Целта на Израел е една - ивицата Газа без нито един палестинец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари