Израел получи списък със заложници, които ще бъдат освободени днес от "Хамас"

0
Израелски служители от областта на сигурността в момента проверяват списъка
Израелски служители от областта на сигурността в момента проверяват списъка

Това става след вчерашния първи ден от временно, четиридневно примирие, в който бяха освободени 24 заложници

Израел получи списък със заложници, които днес ще бъдат освободени от палестинското движение "Хамас".

Това съобщиха официални представители, цитирани от Ройтерс и БТА.

Израелски служители от областта на сигурността в момента проверяват списъка, съобщи канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху, чието правителство обеща да работи за връщането на свободата на всички заложници, отведени от "Хамас" при нападението срещу Израел на 7 октомври.

Това става след вчерашния първи ден от временно, четиридневно примирие, в който бяха освободени 24 заложници. Сред тях бяха израелски жени и деца и тайландски селскостопански работници; групата беше изведена от Газа с конвой на Червения кръст и предадена на египетските власти на граничния пункт "Рафах".

След това хората от нея бяха превозени до Израел, за да преминат медицински прегледи и да се съберат отново с близките си.

Според Катар, с чиято помощ беше сключено временното примирие, през вчерашния ден са били освободени 13 израелци (някои от които с двойно гражданство), плюс десет тайландци и един филипинец - селскостопански работници, работили в Южен Израел, когато били взети за заложници. Трийсет и девет палестински жени и деца затворници бяха пуснати от израелските затвори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари