Израел отказа пред ООН да прекрати огъня в Газа

0
Всеки, който подкрепя прекратяването на огъня, по същество подкрепя продължаващото управление на терора на "Хамас", каза Гилад Ердан
Всеки, който подкрепя прекратяването на огъня, по същество подкрепя продължаващото управление на терора на "Хамас", каза Гилад Ердан Снимка: АП / Peter К. Afriyie

Всеки, който подкрепя прекратяването на огъня, по същество подкрепя продължаващото управление на терора на "Хамас", каза Гилад Ердан

Пред Съвета за сигурност на ООН Израел отхвърли днес призивите за постоянно прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Всеки, който подкрепя прекратяването на огъня, по същество подкрепя продължаващото управление на терора на "Хамас" в Газа", заяви израелският постоянен представител при ООН Гилад Ердан пред най-влиятелния орган на ООН в Ню Йорк. Израел не би могъл да защити гражданите си с прекратяване на огъня, добави той.

Не може да се иска прекратяване на огъня и в същото време да се твърди, че се търси решение на конфликта, каза още Ердан, като отбеляза, че военизираната групировка "Хамас" не е партньор за надежден мир.

"Хамас" публично заяви - всички го видяхте - че ще повтаря 7 октомври отново и отново, докато Израел не изчезне. Как бихте отговорили и защитили гражданите си от такава ясна заплаха с прекратяване на огъня?".

Ердан каза още, че край на насилието може да има само ако "Хамас" предаде всичките държани от групировката заложници и всички бойци, участвали в нападението срещу Израел на 7 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари