Израел нареди евакуация на 1 милион души от ивицата Газа

0
Над един милион палестинци трябва да се преместят в южната част на анклава за 24 часа
Над един милион палестинци трябва да се преместят в южната част на анклава за 24 часа Снимка: БГНЕС

Над един милион палестинци трябва да се преместят в южната част на анклава за 24 часа

Израелските военни са информирали ООН, че около 1,1 милиона палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава в рамките на следващите 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на изявление рано тази сутрин на говорителя на световната организация Стефан Дюжарик.

"ООН смята, че е невъзможно такова придвижване да се осъществи без опустошителни хуманитарни последствия", се казва в изявлението.

"Организацията на обединените нации настоятелно призовава всяка такава заповед, ако бъде потвърдена, да се отмени, за да се избегне това, което вече е трагедия, да се превърне в катастрофална ситуация", допълни говорителят на световната организация.

Дюжарик каза, че заповедта на израелските военни се отнася също и за всички служители на ООН, както и за онези, които са били подслонени в обектите на ООН, включително в училища, здравни центрове и клиники.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари