Израел на практика премахна изискването за ваксинационен пропуск

1
Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от КОВИД-19 са хоспитализирани
Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от КОВИД-19 са хоспитализирани

Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от КОВИД-19 са хоспитализирани

Израел на практика премахна изискването хората да представят документи, доказващи, че са ваксинирани, въпреки рекордния брой тежко болни пациенти, заразени с КОВИД-19, предаде ДПА.

От днес хората ще трябва да представят зелен пропуск, доказващ че са ваксинирани или преболедували само при посещаване на големи събития като сватби. Това означава, че за посещаване на ресторанти, кина или хотели няма да е необходимо показване на какъвто и да било здравен документ. Промяната в правилата означава и че при напускане на Израел неваксинираните вече няма да е необходимо да показват отрицателен тест за вируса.

Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от КОВИД-19 са хоспитализирани. Това е най-високият брой от началото на пандемията в страната с население от 9,4 милиона.

По данни на здравното министерство 1255 пациенти са тежко болни. Но пикът на вълната, предизвикана от варианта Омикрон, беше преди две седмици. Вчера беше съобщено за 33 394 нови заразени - значително по-малко от предишни скокове в заболеваемостта, които отчитаха 85 000 нови заразени на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Химлер
    Хитлер изрично забраняваше да се ваксинират евреи цигани поляци руснаци и гейове. На вас тъпите българи също трябва да ви се забрани защото подчовеците трябва да освободите тази земя.
  • -1
    1
    4-та игла, губèрка
    Това, което не е успял да довърши Адолф, може би ще го свършат „ваксините“...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари