Израел атакува цели в Южна Сирия

0
Атаката е в отговор на обстрела на Голанските възвишения
Атаката е в отговор на обстрела на Голанските възвишения Снимка: AFP

Израелските хеликоптери атакуваха няколко сирийски военни цели в Южна Сирия в петък в отговор на обстрела на Голанските възвишения по-рано същия ден, съобщи израелската армия, цитирана от TACC.

"По-рано през деня бяха изстреляни от Сирия към Голанските възвишения. В отговор преди няколко минути хеликоптерите на израелската армия атакуваха военни цели в Южна Сирия, принадлежащи на сирийските въоръжени сили. Нанесени са удари по няколко цели, включително наблюдателни пунктове на сирийската армия и системи за събиране на разузнавателни данни, разположени в базите на сирийската армия", се казва в съобщението, предава Агенция Фокус.

Пресслужбата посочи, че еврейската държава "обвинява сирийския режим за ударите срещу Израел по-рано днес". "Израелските сили за отбрана ще продължат да действат решително и ще реагират на всяко нарушение на суверенитета на Израел", добави израелската армия.

Сирийската държавна информационна агенция Sana съобщи, че най-малко двама души са ранени в резултат на ударите от израелски хеликоптери. Според нея са били обстреляни три цели на сирийската правителствена армия.

По-рано в петък пресслужбата на израелската армия съобщи, че от сирийската страна на границата на Голанските възвишения са чути експлозии, в резултат на което автомобил и сграда от израелската страна може да са били повредени от шрапнели.

На 23 юли силите за отбрана на Израел, след като прецениха ситуацията, разположиха допълнителни пехотни части към северната гранична зона. Според вестник Yedioth Ahronot пехотен батальон е изпратен до границата на еврейската държава с Ливан и Сирия след заплахи от ливанската шиитска групировка „Хизбулла“ в отговор на ударите, нанесени от Израел в района на Дамаск в началото на тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари