Изпробваха по-точен и приятен тест за коронавирус през кожата

0
Досадният тампон, поставен в носа или гърлото, може да изчезне
Досадният тампон, поставен в носа или гърлото, може да изчезне

Досадният тампон, поставен в носа или гърлото, може да изчезне след като химици от Университета в Съри, Великобритания, са измислили алтернативен тест.

Той би позволил откриването на коронавирус просто чрез тампониране на кожата.

Според последното издание на "Medical Writing", което се позовава на проучване, публикувано в "The Lancet", този тест не би довел до дискомфорт за пациента, информира DarikNews.

При него е достатъчно с тампона да се разтрие лицето, врата или гърба, тъй като чрез измерване на нивото на липидите в себума (специфичен мастен секрет отделян от мастните жлези) би било възможно да се открие коронавирусът.

Този тест е изпробван с 67 пациенти от болницата във Фримли, от които 30 заразени. Изводът, до който са стигнали изследователите, е, че те са имали нива много по-ниски от тези, които биха дали отрицателен резултат при PCR тест. Така се оказва, че точността на мастния тест е много по-висока.

"Нашето проучване предполага, че може да можем да използваме неинвазивни средства за тестване на тези заболявания като Covid-19 в бъдеще, което съм сигурна, че ще бъде приветствано от всички", каза Мелани Бейли, съавтор на изследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари