Изпратиха Вели Чаушев в последния му път

0
Той беше слънчев и усмихнат дори в последните си дни, когато едва ходеше
Той беше слънчев и усмихнат дори в последните си дни, когато едва ходеше Снимка: Румяна Тонева

“Вели Чаушев беше един обичан човек. С никого никога не влезе в конфликт”, каза Славчо Пеев, изпращайки в последния му път своя колега от Сатиричния театър.

"Рискувах да разкажа смешни случки с него, защото той беше слънчев и усмихнат дори в последните си дни, когато едва ходеше", допълни той.

Актьорът си отиде на 83 години. Освен ролите си в театъра, беше известен и като великолепен изпълнител на стиховете на Валери Петров.

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов също пожела да каже няколко думи, но толкова се разстрои, че прекрати словото си.

Да се простят с Вели Чаушев в ритуалната зала на Централните софийски гробища бяха дошли Татяна Лолова със съпруга си Славето, Йорданка Кузманова, Жоржета Чакърова, Йорданка Стефанова, Ивайло Калоянчев, Надя Топалова, Стефан Илиев, композиторът Хайгашот Агасян, писателите Чавдар Шинов и Михаил Вешим, и мн. др.

Славчо Пеев сподели огорчението си, че Министерството на културата се е “отчело” само с венец, а не е изпратило човек от ведомството на министър Боил Банов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари