Изписаха малчуганите от Босилковци

0
Резултатите от изследванията са излезли и се оказало, че причината за неразположението им е вирус
Резултатите от изследванията са излезли и се оказало, че причината за неразположението им е вирус Снимка: Жанета Йорданова / Монитор

Изписаха тази сутрин седемте деца от детската градина в Босилковци, приети в инфекциозното отделение на русенската болница с повръщане и разстройство.

Това съобщи майката на един от малчуганите. Тя каза, че те се чувстват много добре, играят си и вече нямат никакви оплаквания, предаде Монитор.

Резултатите от изследванията са излезли и се оказало, че причината за неразположението им е вирус. Все пак са им взети още проби, данните от които ще станат ясни във вторник.

На 25 април по едно и също време седемте деца на възраст от 2,5 г. до 6 г. от градината в Босилковци получиха болки в коремчето, диарични изхождания и повръщане. Съмненията на родителите за това неразположение бяха свързани с консумираната на обяд в детското заведение храна, приготвяна в кухня-майка в общинския център Бяла. Малчуганите бяха приети на следващия ден в русенската болница, а детската градина бе затворена до изясняването на случая.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари