Изоставени места: 450 села в България имат само по един жител

17
В над 200 населени места у нас вече не живее никой
В над 200 населени места у нас вече не живее никой Видео: NOVA

В над 200 населени места у нас вече не живее никой

Само за година населението на България е намаляло с 34 000 души. По данни на националната статистика, близо 450 са селата с един жител, а в над 200 населени места у нас вече не живее никой, предава NOVA от отдавна забравени кътчета на Родопите.

Там, където шепа хора избират да поддържат пулса на отиващите си села. Избират да живеят сред руините на миналото, а единствени съседи да им бъдат душите от старите къщи. Пътят им към града – за храна или лекарска помощ, е дълъг и труден. Но те не се страхуват нито от липсата на връзка с цивилизацията или от липсата на електричество, нито от снежните бури. Радват се на свободата си и вярват, че могат да спасят родните си места и да им вдъхнат живот.

Шепа хора избират да поддържат пулса в малките населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Минчо Илиев
    Отиде си държавата който е живял по предишния строй знае който нее плюе на него но не му е добре сега. Навсякъде кипеше живот свадби веселби България беше жива като минавам по текива села с паднали къщи стари хора износващи дрехи ит време оно ми се плаче като знам кво беше и как идиоти на сегашния строй се бореха и продължават за да се стигне до тук да са живи и здрави
  • 25
    6
    до 4
    Беше, бе теле американско. Ядяхме качествена храна при това основно родно производство, имахме здравеопазване, имахме пенсионна система, имахме пътища и бяхме два пъти повече като население. Да не говорим за реда и дисциплината. Сега мангалите вършеят навсякъде, 90% от храната ти е внос , да не говоря за съд, полиция, образование. Всъщност ти си ярък пример на това, че съвременното ни средно образование ражда основно идиоти.:( А каето намекна за комунизма, да знаеш, че сега живеем в болшевизъм, загубеняк нещастен!
  • 20
    5
    нда
    Това е положението в страна от ес! И по зле ще става, пък вие си търсете кой е виновен, вместо да се хванете за работа! Червени, кафяви, зелени, сини, пембени, хамелеони, майната ви на всички!
  • -17
    4
    До 3
    Кога България е била просперираща държава , бе червенушко ! Ти май не можеш да мислиш и не знаеш как живееха хората в Западна Европа ! Що не си караш ''Москвича " и да си мечтаеш за конгресите на БКП !
  • 10
    3
    КойНеСкачаЕчервен
    Важното е, че преди 33г. Говню Балкански неистово скачаше и пееше: "Кой не скача е червен и 45г. стигат" ,докато СДС-Шайката крадеше, обезлюдяваше селата, кормеше, и обезкостяваше подредената им , и просперираща държавица. Продължавайте да пеете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари