Изнасилвач се размина с условна присъда

1
Стефан изнасилил 10-годишно момченце пред очите на сестричката си
Стефан изнасилил 10-годишно момченце пред очите на сестричката си

3-годишна присъда при 5-годишен отлагателен срок постанови състав на старозагорския съд по дело срещу 18-годишен местен жител, изправен пред Темида за изнасилване на 10-годишно момченце.

Гнусният акт е бил извършен от току що навършилия пълнолетие Стефан Йорданов на 29 май м.г., когато изнасилил пред очите на сестричката си невръстния син на комшийката си Ангел.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие в едно съдебно заседание. Участвалият е съдебно заседание прокурор е поискал на подсъдимия да бъде определено наказание три години „лишаване от свобода“, като на основание чл.66,ал.1 от НК е предложил изпълнението на наложеното наказание да бъде отложено за срок от пет години.Стефан ще трябва да заплати на семейството на жертвата си 7 000 лв.

До залавянето на извратеняка се стигна след бурна свада в старозагорския ромски квартал Лозенец на 30 май, когато разбралата за случилото се с детето й майка пробва да заколи Стефан с нож и само бързата намеса на униформените полицаи предотврати кървавата вендета вендета.

При определянето на постоянната му мярка за неотклонение „задържане под стража“ миналата година Йорданов разигра виртуозна театрална сцена като със сълзи на очи се хвърли да целува ръцете на съдии и прокурори с думите:

"Аз съм тежко болен, страх ме е от престъпниците в ареста. Ачо сам легна в леглото ми, дори не съм го докосвал...". Тогава той настояваше че момченцето само пожелало да го „такова“, а след това излъгало майка си че е  жертва на насилие.В последствие психиатрите потвърдиха, че младежът е напълно вменяем и може да носи отговорност за действията си.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари