Измама на "европейска фирма" дебне майките

0
От полицията заявиха, че няма подадени жалби от родители
От полицията заявиха, че няма подадени жалби от родители Видео: БНТ

За нов вид телефонна измама сигнализира Благовеста Филипова от Варна.

Тя получила обаждане на мобилния си апарат от непознат номер. Мъжът на телефона обяснил, че дъщеря ѝ има възможност да участва във фотосесия за календар, предава БНТ.

Благовеста Филипова веднага разбрала, че става дума за измама, защото има син.

Благовеста Филипова: "Попитах коя е фирмата, от която ми се обаждат, на момента беше очевидно, че измислят някакво име, защото името, което казаха, беше нещо като поглед в бъдещето, европейска фирма."

Измамникът обяснил на младата жена, че ще получи документи за попълване, които трябва да върне с актуална снимка на детето.

Благовеста Филипова: "Документите струват 9 лв. при получаване от куриера, връщането на документите струва още 40 лв., разбрах от други майки, че са получили като сума."

Благовеста веднага написала за случилото се в социалната мрежа, за да предупреди за измамата.

Благовеста Филипова: "Оттам се свързаха с мен доста мои познати, дори непознати, които се оказа, че също са получили такъв тип обаждания. Дори имаше една жена доста притеснена, защото получила обаждане през нощта от скрит номер."

За участието във фотосесията измамникът обяснил, че детето ще получи безплатно няколко календара. От полицията във Варна заявиха, че засега няма подадени жалби от родители за телефонна измама с подобен сценарий.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • птица
    Браво, сега и на мене да изпрати като на Анджелина Джоли. Явно това да си заможен ме значи , че си умен илин прозорлив.
  • Внимавайте Русенци
    Парка започва да изгубва своята идентичност,лека полека.Русенци,не оставяйте това така......запазете си парка и търсете...
  • Балканеца
    Номер 11, в началото на 20 век в Русе са живеели 30-35 хил човека. Повече ли млади хора е имало спред теб? Именно тогава е...
  • Геро
    Русе се е препълнил с прости и мърляви хора! Съдя по коментарите,защитаващи боклукчийския камион пред храма и по гласуването...
  • Русе
    Слабите страни на Русе са малко млади хора -> малко възможности за социализация за млади хора, както и инономика базирана на...