Излязоха първи имена на спряганите за министри

1
От партия ”Продължаваме промяната” определиха като ”спекулации” разпространения в някои медии списък на проектоправителство.
От партия ”Продължаваме промяната” определиха като ”спекулации” разпространения в някои медии списък на проектоправителство. Снимка: БГНЕС

Появиха се първи предполагаеми имена за състава на евентуалното коалиционно правителство между “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, “Демократична България” и БСП

 Представители на всяка една формация ще оглавят министерствата според информация на OFFNews. От партия ”Продължаваме промяната” определиха като ”спекулации” разпространения в някои медии списък на проектоправителство.

Какво се знае официално?

След като спечелиха изборите в неделя, от “Продължаваме промяната” заявиха - кандидат премиер ще бъде Кирил Петков. Червени линии по този въпрос обаче няма и всяко едно име може да се подложи на обсъждане. Стана ясно още, че висчки формации без ГЕРБ и ДПС са поканени на разговори, а те започнаха и ден след изборите - на 15 ноември.

Официално е ясно, че поканен за министър на образованието е настоящият проф. Николай Денков. Знае се още, че Даниел Лорер е поканен за външен министър. Още в рамките на кампанията се заговори, че добър транспортен министър би бил Николай Събев - собственикът на “Еконт”.

Ето и кои са другите предполагаеми имена:

Бойко Рашков (БСП) - министър на вътрешните работи

Георги Гьоков (БСП) - социален министър

Асен Василев (ПП) - министър на финансите

Христо Иванов (ДБ)- министър на правосъдието

Пламен Абровски (ИТН) - министър на земеделието

Георги Михайлов (БСП) - министър на здравеопазването

Деница Симеонова (ПП) - министър на иновациите

Любомир Каримански (ИТН) - министър на икономиката

Борислав Сандов (ДБ) - министър на околната среда

Радослав Рибарски (ПП) - министър на енергетиката

Според информацията  все още не са утвърдени министрите, които ще поемат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата и не се знае дали въобще ще има Министерство на туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари