Изложба, вдъхновена от лятото, могат да видят русенци на "Борисова" - 6

0

Безметежно лято, необятен хоризонт, слънце и усмихнати хора, море и слънчогледи, притихнали градски и селски пейзажи… всичко това може да бъде видяно в изложбената зала на ул. „Борисова“ 6 в Русе

Експозицията под надслов „Лято“ бе открита вчера вечерта и ще може да бъде разгледана до 8-и септември. Тя включва близо 150 произведения на 22-ма русенски художници, съобщават от областната управа в града. 

Приветствия към творците бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков, като на събитието присъства и заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова.

Това е първа подобна експозиция, като обединяващият мотив между авторите е лятото и свързаните с него приятни емоции. На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, който пожела на участниците още дълги години да радват жителите и гостите на града. „Удовлетворен съм, че правим нещо за културното развитие на Русе. Обещавам, че дружеството ще продължи да бъде активно и да радва русенци и посетителите на града“, сподели Колев.

Представени са различни концептуални и естетически виждания, специфични със своята авторска индивидуалност. Сред методите, на които са заложили художниците, са сух и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои, както и различни смесени техники. На място могат да се видят и графики.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари