Изложба в Русе показва най-успешния кмет на града Кирил Старцев

2
Изложбата ще бъде на разположение на русенската общественост в периода от 1 до 14 ноември
Изложбата ще бъде на разположение на русенската общественост в периода от 1 до 14 ноември Снимка: Facebook

Изложбата ще бъде на разположение на русенската общественост в периода от 1 до 14 ноември

„Една (НЕ)обикновена изложба за добрия пример на будния дух“ ще бъде открита на 1 ноември в 17:30 часа срещу Съдебната палата в Русе.

Събитието се организира от Сдружение „Мисия Градеж“ с председател Борислав Българинов и с любезното съдействие на екипа на отдел „Държавен архив – Русе“, съобщават от Русе Медиа

Експозицията е посветена на личността на инж. Кирил Старцев – кмет на града в периода 1934 - 1944 година, командирован на няколко пъти в общините Добрич, Силистра, Тутракан и Видин, заради своите доказани общочовешки и личностни качества на управник с опит в справянето с кризи. Именно поради тази причина изложбата ще бъде пътуваща, като предстои да бъде представена в Народното събрание на Република България на 24 ноември, а през месеците април и май 2023 година ще обиколи градовете Видин, Добрич, Варна, Пловдив и София.

„(НЕ)обикновена“, защото фактите и обстоятелствата, които изложбата представя са отразени през призмата на опита днес. Добрият пример се състои във визионерския поглед на будния дух и в далновидните идеи за развитие на Русе по един качествено издържан и безкомпромисен начин, а по този начин и на България.

Изложбата ще бъде на разположение на русенската общественост в периода от 1 до 14 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Мдаааааа
    А някаква изложба за настоящия кмет, планира ли се?
  • 16
    2
    До 1
    Всъщност инж. Старцев като потомствен военен, е бил симпатизант на Военния съюз "Звено", който има крайно десни разбирания. В исторически план "Звено" се променя с политическите промени и обща, в определени посоки, дейност с бъдещите комунисти, но в крайна сметка този съюз прекратява политическата си дейност, ... Обаче Старцев да е комунист??? ..."На 14 септември 1944 новообявената комунистическа власт го освобождава като кмет." Как я чете тази история, бе хора???
  • -9
    1
    От БКП е бил този кмет
    и затова може да служи за пример на другите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари