Изложба в Русе показва "Държавен вестник" с публикувания манифест за Независимостта на България

1
Освен непредставяни до момента документи и снимки, експозицията показва и съвременни исторически изследвания
Освен непредставяни до момента документи и снимки, експозицията показва и съвременни исторически изследвания Видео: Кис 13

Изложба посветена на 22 септември - Ден на Независимостта на България, може да се види в Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе.

Освен непредставяни до момента документи и снимки, експозицията показва и съвременни исторически изследвания.

Изложбата представя близо 60 документа, посветени на 114-ата годишнина от Независимостта на България. Инициативата се осъществя по предложение на областния управител на Русе Анатоли Станев и директора на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" Теодора Евтимова, информира телевизия КИС 13.

Припомняме, че за България освобождаването от оковите на Берлинския договор става възможно през 1908-а, когато правителството преценява, че решителният момент е настъпил.

Експозицията в библиотеката ще може да се види до средата на октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари