Изложба разказва за живота на хората покрай река Дунав

2
Изложбата представя избрани творби от съществуващи поредици на групата фотожурналисти "Pictorial Collective"
Изложбата представя избрани творби от съществуващи поредици на групата фотожурналисти "Pictorial Collective" Снимка: РИМ Русе

Изложбата "Дунавска перспектива" е подредена в Регионалния исторически музей в Русе. Това съобщиха от културния институт в града

Експозицията е на Центъра за съвременна фотография "Роберт Капа" и е създадена с подкрепата на Министерството на външните работи и търговията на Унгария като съвместно събитие от Годишния форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион.

Изложбата представя избрани творби от съществуващи поредици на групата фотожурналисти "Pictorial Collective". Тя е създадена с намерението да се сформира общност от фотографи, в която членовете могат да работят независимо и в също време мотивирайки се един друг. Всеки от тях е пътувал до различен участък на река Дунав в различна страна, за да снима всекидневието на хората, които живеят там, да запечата природни картини и градски пейзажи, теми и дейности. Експозицията е специфичен разказ за многообразните впечатленията, усещания и мисли, които предизвиква голямата река у всеки творец.

В изложбата са включени фотографии на Дунав от различни градове в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватска, Румъния и България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една ракия никога няма да те попита колко други си имал преди нея.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари