Изложба "България от захар" обикаля света

0
Сладкари извайват фигури на исторически личности от захар
Сладкари извайват фигури на исторически личности от захар Видео: NOVA

Сладкари извайват фигури на исторически личности от захар

Българите зад граница нямат право да гласуват на предстоящите местни избори утре, но в деня за размисъл ви отвеждаме при част от тях, за да ви покажем как те виждат родината. Това са сънародници, които макар да се намират на хиляди километри от България, не спират да мислят за нея и извайват български символи от захар, предава NOVA.

България от захар” е създадена по идея на двама българи и вече обикаля света. Става въпрос за сладкари, които са превърнали част от своята работа в изкуство. Те ваят от захар, както исторически личности като Севт III, Хан Кубрат, Васил Левски и Христо Ботев, така и картини на стари български къщи, традиционни гозби, розоберачки и булки в народна носия. Сред произведенията им има още бюст на певицата Валя Балканска и на пророчицата Ванга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари