Излъчиха победителите в състезанието по Роботика в Русе

0

Битката бе много оспорвана

След оспорвани битки, журито излъчи победителите във второто издание на общинското състезание по роботика, съобщават от пресцентърът на Община Русе.

В състезанието участие взеха над 60 ученици от 3-ти и 4-ти клас на училищата в Община Русе. Събитието е продължение на проведените от университета и ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе образователни STEM курсове по роботика с микрокомпютрите micro:bit и роботизираните платформи micro:maqueen.

Съдържанието на курсовете е целево разработено от преподаватели от катедра „Телекомуникации“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и е адаптирано за знанията и уменията на учениците от 3-ти и 4-ти клас. По време на състезанието, отборите премериха сили в три категории – „Светлинна щафета“, „Следене на линия“ и „Роботанци“.

На първо място се класира отборът на ЦПЛР-ЦУТНТ-РусеОтбор 4 клас, на второ място - ЦПЛР-ЦУТНТ-РусеОтбор 3 клас и СУ "Васил Левски" - Отбор 2. Трета позиция заеха ОУ "Любен Каравелов" - Отбор Robo girls, СУ "Васил Левски" – Отбор 1 и ОУ "Тома Кърджиев"- гр. Русе.

Второто общинско състезание по роботика за деца се организира по инициатива на Община Русе и се реализира съвместно от преподаватели и служители на русенската алма-матер и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе). Генерални спонсори на събитието са Община Русе, Вистеон Електроникс България ЕООД, Тераком ООД и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари