Изключително тъжна ситуация с родилката в Русе

7
Във всяка една болница, сред всяка хирургична намеса в първите 24 часа е задължително да има медицинско наблюдение
Във всяка една болница, сред всяка хирургична намеса в първите 24 часа е задължително да има медицинско наблюдение Снимка: Facebook

Във всяка една болница, сред всяка хирургична намеса в първите 24 часа е задължително да има медицинско наблюдение

Няколко души ме попитаха за случая с родилката в Русе. Изключително тъжна ситуация, с така показаните данни не може да се направи никакво заключение. Има съдебни лекари, нека те преценят и дадат становище. Цезаровото сечение (секцио) е въпреки всичко операция и носи оперативни рискове. Единственото, което мога да кажа, е, че във всяка една болница, сред всяка хирургична намеса в първите 24 часа е задължително да има медицинско наблюдение. Това наблюдение в Западна Европа е винаги от дежурен лекар. Без да давам мнение, задавам въпроса какъв е броят болници, които разполагат с повече лекари на хартия, отколкото на практика (типична практика в цялата страна) и дали наистина изпълняват минималните изисквания за болница. Не съдя и не обвинявам, просто трябва да се съобразяваме с реалността.

Аспарух Илиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    17
    да
    Мъжа вярно малко мангалест. За жената не мога да преценя, всички снимки са тежко манипулирани, ама май и тя е от боята.
  • 3
    16
    Ivo
    Айде,стига вече,семейството са цигани!Родилката е от ромски произход!Да повдигнат обвинение на Матеева,Граматикова,на целия екип,акушерки,директор,да вдигнат шум,и ще се разтичат,Боклуците!
  • 2
    15
    за 14
    Ето един раждан в клозета на село.
  • 0
    14
    До да
    Мале,ей малоумник прост,не се обаждай и никой не те е карал да се обаждаш по темата,чули ве нещастник долен,мръсен,омириснико,глупав
  • 2
    13
    12
    питай ги ти тия от ЛЕТъ къв бонус правят , с любезното съдействие на кланница Медикъ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари